6 Şubat 2013 Çarşamba

Soğuk ve Karanlığa Karşı Değerli Taşlar

İki gündür kar yağıyor durmadan. Aylardır yerden inatla kalkmayan karın, bir de yağmasının eksikliğini hissediyorduk zaten, çok iyi oldu. Dün yürürken, kendi kendime "Allah'ım bizde yeterince kar var, geri kalanı da artık ihtiyaç sahiplerine göndersen, ne olur" diye dua ettim, kahkahalar atarak. Yolda o sırada beni görenler akıl sağlığımdan şüphe duymuşlardır ama ne gam, kimin umurunda?

Aslında hava bayağı ısındı. Şu an -2, hissedilen de -5. Bizim için bir nevi bahar. Kısa kollu t-shirt ile balkonda durabiliyorum rahat rahat. - 30 larda iken balkonda durmayı bırakın, balkonun kapısının önünde durmak bile büyük bir meydan okuma sayılabilir. Uzun lafın kısası, kışın burası için, şahane bir sıcaklık sürüyor şu sıra. Havanın bir nebze olsun güzelleşmesinin etkisi de kar yağışı. Çok eksili derecelerde soğuk olunca, kar bile yağamıyor. Ne zaman biraz güzelleşip, makul bir eskili dereceye ulaşınca, başlıyor yağmaya. Durdur durdura bilirsen. Bu sefer de kar yağışı kesilmiyor.

Hava düzeldi ya, site bahçesi çocuklarla doldu bir anda yine. Halen astronot gibi giyinip çıkıyorlar dışarı ama en azından dışarıdalar. -20 ve -30 larda dışarda hiç çocuk göremiyorum. Hepsi o sırada ev hapsinde oluyorlar muhtemelen. Ekaterinburg'da kışın çocuk olmak da zor, anlayacağınız. Bir müddettir onları izliyorum, sitenin bahçesinde, kenarda toplanan karların üzerinde keyifle oyun oynuyorlar. Çocuk her yerde çocuk.

Tuhaftır, kışın, bu kadar soğuk, bu kadar karanlık ve bu kadar kar olmasına rağmen insanların enerjisi hep yüksek. Malum Ekaterinburg'da, toprağın altından, her yerden çeşitli maden, mineral, değerli ve yarı değerli taşlar fışkırıyor. Zümrütler, altuni topazlar, mavi ve bordo avanturinler, mavi ve gri agatlar, yeşit mahalitler ve daha bir çok farklı değerli taşlar. Herhalde, bu kadar olumsuzlukla baş etmek üzere, bir şekilde enerji yüklüyor bu taşlar hepimize. Allah bir yerden alıyor, bir yerden veriyor neyse ki. Yoksa hiç olacak gibi değil..


 Yeşil Mahalit

Gri Agat

Mavi Avanturin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder